Karaçil Hukuk & Avukatlık

Warning: Undefined variable $template_args in /home/peekcom/karacil.av.tr/wp-content/plugins/bylaw-plus/modules/breadcrumb/templates/rankmath-seo/index.php on line 44

İkamet izni süreleri


Warning: Undefined variable $home in /home/peekcom/karacil.av.tr/wp-content/plugins/bylaw-plus/modules/breadcrumb/templates/rankmath-seo/title-content.php on line 5

Warning: Undefined variable $home_link in /home/peekcom/karacil.av.tr/wp-content/plugins/bylaw-plus/modules/breadcrumb/templates/rankmath-seo/title-content.php on line 5

Warning: Undefined variable $delimiter in /home/peekcom/karacil.av.tr/wp-content/plugins/bylaw-plus/modules/breadcrumb/templates/rankmath-seo/title-content.php on line 5

İkamet izni süreleri

Türkiye'de ikamet izni süreleri, başvuru yapılan kategorilere göre değişiklik gösterebilir. İkamet izni süreleri, başvurulan kategoriye, talep edilen amaçlara ve geçerli olan mevzuata bağlı olarak belirlenir. İşte farklı ikamet izni türlerine göre bazı örnek süreler:

1. **Çalışma İzni:**
   - Çalışma izni, genellikle bir yıl süreyle verilir. Çalışma izni almak isteyen yabancı uyruklu kişiler, her yıl izinlerini yenilemek için başvuru yapabilirler.

2. **Aile Birleşimi İzni:**
   - Aile birleşimi izni, başvuran kişinin durumuna bağlı olarak verilen bir izindir. Genellikle bir yıl süreyle verilir ve süre sonunda izin yenilenebilir.

3. **Öğrenci İzni:**
   - Öğrenci izni, öğrencinin eğitim durumuna ve program uzunluğuna bağlı olarak belirlenir. Genellikle bir yıl süreyle verilir ve eğitim programının süresine uygun olarak yenilenebilir.

4. **Yatırımcı İzni:**
   - Yatırımcı izni, yapılan yatırımın türüne ve miktarına bağlı olarak belirlenen bir süreyle verilir. Genellikle uzun vadeli bir izin olabilir.

5. **Turistik İzni:**
   - Turistik izin, kısa süreli bir izin türüdür ve genellikle turistik amaçlarla Türkiye'ye gelen kişilere verilir. İzin süresi genellikle 30 gün ile 90 gün arasında değişebilir.

6. **Sürekli Oturum İzni:**
   - Sürekli oturum izni, belirli bir süre sürekli oturum izni olan kişilere verilir. Bu süre genellikle 5 yıldır ve sürekli oturum izni sahipleri daha sonra Türk vatandaşlığına başvurabilirler.

Bu süreler genel bilgiler olup, her başvuru durumu için belirlenen sürelerde farklılıklar olabilir. İkamet izni almak isteyen bireylerin başvuru yaptıkları kategoriye uygun olarak geçerli yasal düzenlemeleri incelemeleri ve ilgili makamlardan güncel bilgi alması önemlidir. İlgili yasal düzenlemeler zamanla değişebileceği için en güncel bilgileri almak için resmi kaynaklara başvurmak gereklidir.

İletişim

    İletişim bilgileri
    tr_TRTurkish